Archive

Archive for the ‘vara prin vaile bucegilor’ Category

Valcelul Inspumat (Mariusica revine!)

October 10th, 2008 No comments

De mult nu mai plecasem eu cu Mariusica la munte, doar noi doi. Intr-o zi ne hotaram, si cum vremea era incerta decidem sa stam mai pe jos, la un catarat ceva, in combinatie eventual cu Valcelul Inspumat din Caraiman. Plecam de dimineata cu masina mea, care “sta bine in curbe daca le iei mai larg, daca intri si pe contrasens si pe iarba de langa sosea“, Marius nu uita ca de fiecare data sa-mi reaminteasca cum ma purtam cu masinile de servici, pe care cica le-am transformat in “carucioare de butelii“, auzi expresie….oameni rai.

From cu mariusica in spumoasa si pe inspumat

Parcam minunata masina pe la telecabina si o luam in sus catre traseele din Spumoasa. Nefiind nimeni, ne dam pana ne plictisim pe toate traseele, si o luam in sus pe Inspumat.

From cu mariusica in spumoasa si pe inspumat

Valcelul asta Inspumat e de fapt un mare boschet, care se termina in padure. Cica e si o poiana numita Poiana Inalta acolo sus, dar nu sunt convins ca am identificat-o. Dupa mareata ascensiune pe valcel ii dam la vale la nimereala prin niste boscheti de neimaginat – o fi si o poteca p-acolo, dar sigur n-am nimerit-o… pana ne gaseste noaptea pe Kalinderu, in capul partiei.

From cu mariusica in spumoasa si pe inspumat

Mergem la gara, eu iau trenul ca sa nu ma-ncurc cu aglomeratia de pe DN, iar Marius ii da talpa pana la cabina, ia masina mea si se duce direct via Tagoviste la resedinta din Brezoaiele.

From cu mariusica in spumoasa si pe inspumat

Imi aduce masina acasa peste doua zile, prilej de distactie maxima amintindu-ne de betivul din gara Busteni care vreo ora a povestit la telefon unui prieten (banuiesc) cum s-a batut cu unu’, in timp ce toata lumea de la Corvin asculta inficosata, iar eu cu Mariusica al meu eram pe jos de ras. Nici sa mancam ca lumea nu puteam, trebuia inregistat omu’, Nea Marin e mic copil.

Cam atat, sa-ti de Dumnezeu sanatate Mariusica tata, si sa ne vedem pe creste.