Archive

Archive for the ‘pe vai in sezonul cu zapada…cu bocancii in picioare’ Category

Cu Supa pe Pripon

November 3rd, 2008 No comments

Dupa o controversa care a tinut o saptamana – daca sa mergem cu biclele sau la o tura pe picioare, ma hotarasc cu Supa sa lasam biclele acasa, ca cica ar fi prea frig. Si nu greseam.

From cu supa pe pripon

Dupa ce vineri dimineata incep sa-l simt pe Supa ca vrea sa o dea la intors, ca e suparat pe viata si ca nu mai merge nicaieri, incepe marea lupta de convingere sa mergem pe creasta Vaii Albe – Brana Aeriana, locuri prin care Supa vroia de mult sa ajunga.

“Hai ba Mihai ca-ti scoate fratele tau gandurile negre din cap, hai te rog io frumos, hai ca daca e nasol coboram prin alta parte, hai ca-i soare”……etc + alte texte d-astea de convins omu`, de cred ca l-am intrecut in ziua aia si pe Don Gavani la strategii de vanzari aplicate.

From cu supa pe pripon

Supa isi revine pana la urma dupa ce pe la 8 seara vineri ii explicam ca iau la mine de mancare niste curcan in sos de vin si ceva ardei umpluti facute toate de mine, asa ca sambata dimineata iaca-l vad pe musiu in gara de nord. Minune mare fratilor, de cand nu mai plecasem doar noi doi la o tura? Pai cred ca de cand am balaurit pe Valea Glajeriei sa culeg informatii pentru lucrarea de diploma, de cand am cazut ca prostu` in rau si am facut autostopul de ne-a luat unu’ cu un Aro care a s-a luat pe DN la intrecere cu trenul care plecase din Predeal, ca sa-l prindem noi din Busteni, de ziceai ca eram la carting prin curbele de la Azuga…. Mare om ala…mare caracter. Si-n ziua de azi ii multumesc, ca eram atat de ud dupa ce cazusem in rau, incat nu-mi ardea sa zac prin gari. Of, ca iar o dau in diverse si ma abat de la subiect.

From cu supa pe pripon

Revenind, ma intalnesc cu fratele Supa in gara cu gandul sa ajungem repede pe platou. Luam cabina, si destul de tarziu, dupa coada traditionala ajungem sus.
Sus se zarea ceva zapada spre Releu, dar nu cine stie ce, oricum, era clar ca ninsese, eu ma asteptam sa fie o toamna tarzie si uscata, dar nu era chiar asa. Ajunsi in capul Malinului constatam ca cel putin la altitudinea aia si chiar vreo 200 mai jos, vremea era demna de februarie…

From cu supa pe pripon

Era clar ca visul cu Brana Aeriana se spulberase. Pe Malin nu era cazul sa coboram, era prea tarziu si ca eram in bocancii de vara, asa ca decidem sa coboram pe Pripon. Oricum altceva nu aveai ce sa faci. Pe Pripon nu fusesem decat cu schiurile, si habar nu aveam cu arata canionul fara zapada.

From cu supa pe pripon

Aveam sa aflu: frate, daca n-ai o coarda la tine n-ai ce sa cauti prin fir! Poate doar daca sti vreo poteca ascunsa care sa ocoleasca saritorile, dar la noi nu era cazul, pentru ca era deja tarziu si numai de cautat potecute nu aveam chef. Asa ca punem vreo doua rapeluri si ajungem jos, ca baietii, la Stana din Cerb, unde Supa isi scoate frontala, un accesoriu pe care cu anii a invatat ca e absolut necesar sa-l aiba la el cand merge cu mine la munte!

From cu supa pe pripon

Coboram pe bezna prin padure vreo doua ore pana in Busteni, mergem in Sinaia, luam trenul, si acasa frate!

Una peste alta a fost bunicel curcanul ala in sos de vin si ardeii umpluti incalzite toate la primus in caldarea de deasupra canionului.
Daca stiam ce ne asteapta in canion bagam mai repede la matz, dar fiind in bezna necunoasterii ne-am delectat in voie.

From cu supa pe pripon

Supa tati, astept vara sa mergem si pe brana promisa. Pana atunci, sa fi iubit, o mie de ani pace pentru fratele meu si, vorba lui Eremia – “toate cele dorite”.

From cu supa pe pripon