Home > Uncategorized > Satul Bionnassay

Satul Bionnassay

Cand am aflat ca exista chiar un sat care se numeste asa am zis ca trebuie sa merg sa-l vad cu ochii mei. Bionnassay este pentru mine un nume magic. Cand am pus piciorul prima si ultima data pe aceasta creasta mitica eram cu Don Gavani in drum spre Mont Blanc urcand dinspre Italia. Si a ramas de atunci un mare vis al meu sa urc Mont Blancul si parcurcand celebra traversare Miage-Bionnassay. Inca nu mi-am indeplinit aceasta mare dorinta, dar sunt un om foarte tanar si imi permit sa astept. Sper ca anii urmatori sa ma regasesc din nou sus pe Bionnassay.

Dar umbland eu un pic asa prin Saint Gervais ca un imparat, si uitandu-ma mai atent pe harta vad un drum mai pricajit asa, ce ducea spre un sat micut, numit Bionnassay. Am zis: “Stai asa fratioare, ca trebuie sa ajung aici”. Nu m-am reintors inca pe creasta da` un cincizeci de votca la bitrul comunal din Bionnassay tre` sa servesc. I-am dat la cheie si hai in sus….pe un drumeag de nu puteai decat cu viteza intai sa intri-n curba, si era asfaltat. Se termina drumeagul, si vad pancarta: Bionnassay. Se deschid zarile. Ni se arata.

O spendoare de peisaj. Esti aici, in acest mic catun, exact sub fata nordica a crestei Bionnassay. In fata se vede, ca o mica brana, linia de cale ferata, acum inchisa, care duce la Nid D`Aigle. Va recomand sa ajungeti aici, poate in Turul Mont Blancului, care are ca si punct de campare acest sat, poate in alt context…merita. Este un sat plasat intr-un loc unic, in conditii destul de vitrege. Poate si de aceea foarte multe case din Bionnassay sunt de vanzare, iar satul pare oarecum parasit. Pacat, ar putea constitui un punct de atractie extraordinar prin prisma peisajului superb de aici si a autenticitatii asezarii in sine.

Share it now!
Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.