Home > Uncategorized > Cel mai frumos traseu de bike pe care il stiu: Babele-Simon-Busteni prin Saua Strunga

Cel mai frumos traseu de bike pe care il stiu: Babele-Simon-Busteni prin Saua Strunga

Ieri comis-o cu bicla pe cel mai frumos traseu de mtb (dupa gusturile mele), Babele-Saua Strunga-Simon. In lipsa de musterii pentru tura asta, si cam obosit dupa trei ore de somn ma motivez totusi, ma urc singurel in masina si plec catre Busteni, unde aveam sa repet pentru a treia sau a patra oara, nu stiu exact, aceasta bijuterie de traseu. Frumusetea traseului consta in mai multe, in diversitatea de peisaje, de la calcarele si poienile blande de sub saua Strunga, continuand cu maretia abrupturilor pe sub care te strecori pana la casa de vanatoare Bangaleasa, si cu frumusetea clasica a peisajului dinspre Crai si culoarul Rucar-Bran, si terminand cu cireasa de pe tort, si anume coborarea de la Bangaleasa pana in Simon pe o culme interminabila, pe o poteca lata care merge ba prin codrii prin care abia razbate lumina zilei ca prin niste jaluzele naturale, ba pe la liziera de unde se deschid zarile catre Crai, ba strecurandu-se prin luminisuri si mici poieni netede pe unde poti da cu bicla cele mai hotarate run-uri. Oricat de tentanta ar fi coborarea – si da, iti vine sa o arzi cat sa sara scantei din rulmenti, nu poti. E imposibil sa nu te opresti foarte des sa te bucuri de spectacolul naturii. Recomand oricui acest traseu, de care nu m-as plictisi niciodata. E genul de traseu pe care vrei sa iti duci toti prietenii :)

La intoarcere am urcat Predealul pe soseaua Rasnov-Predeal si mi-am recuperat masina din Busteni pe la 8 seara. Deci cam 10 ore si peste 70km dintre care 30 in conditii pure de mtb, inclusiv un pic de carca, dar cu stat, facut poze, mancat, etc. (am pornit kilometrajul la Bangaleasa, de unde pana in Busteni mi-a aratat 57km, dar o sa masor exact pe gps si revin cu un update cu distanta exacta a turei)

Share it now!
Categories: Uncategorized Tags:
 1. July 11th, 2011 at 13:44 | #1

  Nea Matei ai scris asa cum trebuie. Imi pare rau ca nu te-am vazut ieri cum goneai din strunga. Noi eram pe creasta calcaroasa ce leaga saua strunga de varful batrana. Frumoasa zona, felicitari pentru tura.

 2. matei
  July 11th, 2011 at 13:51 | #2

  vezi ca am facut un grup pe facebook unde ne dam de stire unii altora de ture. da un semn, poate imbinam planurile de turici

 3. Mitos
  July 11th, 2011 at 14:08 | #3

  Fratic, mi s-a umplut inimioara de emotie la cuvintele tale. Regretul ca n-am putut fi si de data asta cu tine pe aceasta “bijuterie de traseu” e fara limite, in special ca nu cred ca-o sa ma mai urc pe bicla vara asta. Ai pus si niste poze super graitoare. Bravo! Te pupa fratili tau de pe litoral!

 4. matei
  July 11th, 2011 at 14:11 | #4

  @mitzos: ai fost fraticule. si tu si Supa

 5. July 11th, 2011 at 18:11 | #5

  Pai zi-ne si noua de grupul ala :)

 6. September 12th, 2012 at 08:59 | #6

  Iti recomand intreaga Potcoava Bucegilor. Poate iti va detrona clasamentul :)

  http://jetpowerteam.blogspot.ro/2012/09/potcoava-bucegilor-cea-mai-frumoasa-si.html

 1. No trackbacks yet.