Izverna

November 21st, 2009 Leave a comment Go to comments
 1. December 19th, 2009 at 02:41 | #1

  iti fac o mica obs si sper sa nu te superi dar isverna se scrie cu “s” nu cu “z” nu o lua in nume de rau….. oricum f tare blogul tineo tot asa

 2. matei
  December 20th, 2009 at 12:25 | #2

  Salut si multumesc pentru observatie.
  Cu toate ca nu am o problema cu folosirea ambelor formule, iti aduc in atentie lucrarea lui Cornel Boteanu – “Izverna, o vatră străveche din plaiul Cloşani”, Editura Pro Transilvania, Bucureşti, 2002, ISBN 973-8149-50-9, capitolele introductive de acolo lamuresc toponimia comunei.

  In alta ordine de idei, in Enciclopedia Geografica a Romaniei este mentionata Isverna, cu S.
  Sincer, habar nu am cum scrie pe indicatorul de la intrarea in sat, dar ma voi uita cu proxima ocazie.
  Intrebarea ta este foarte binevenita si ramane o problema deschisa la care o sa incerc sa raspund mai pe larg printr-un articol documentat, in curand.

  Oricum, daca ai argumente in favoarea S-ului mi-ar face placere sa le dezbatem.

 3. December 21st, 2009 at 12:16 | #3

  salut …….. daca ne luam dupa aceasta carte a lui CORNEL BOTEANU si chiar si dupa cartea “PLAIUL CLOSANI” de PAVEL CIOBANU Isverna se scrie cu ”z” . Dar pe placuta de la intrate in sat si in toate informatiile de pe WIKIPEDIA Isverna este scris cu ”s”. Sper sa mai vorbim si sa dezbatem acest subiec , destul de interesant.

 4. January 26th, 2012 at 21:04 | #4

  Normal Izverna se scrie cu Z m-am nascut acolo ,spuneau batranii ca acest nume de localitate vine de la izvor.Aici avem izvorul alb ,izvorul rece izvorul al iute (repede) tot aici gasim foarte multe cuvinte slave.ex: Poiana Medvediului (poiana ursului) Prihod (sosire) Sunt foarte multe mistere acolo la IZVERNA le putem descoperi impreuna.

 1. No trackbacks yet.